Personvernretningslinjer

Siste oppdatering: oktober 2021

Denne siden gir informasjon om Wizkids A/S’ («oss», «vi» eller «våre») retningslinjer angående innsamling, bruk og utlevering av personlig identifiserende informasjon («PII») når du bruker vår tjeneste («nettstedet, nyhetsbrev på e-post, kontaktskjemaer, informasjonskapsler og pålogging»). Vi vil ikke bruke eller dele dine opplysninger med noen, bortsett fra det som står beskrevet i disse personvernretningslinjene.

Disse personvernretningslinjene gjelder for følgende domener:

https://www.wizkids.dk
https://www.wizkids.se
https://www.wizkids.no
https://www.wizkids.co.uk
https://user.lingapps.dk
http://www.appwriter.dk

Hva er personvernforordningen (GDPR)?

Personvernforordningen er en EU-forordning om datavern og personvern for borgere i EU som trådte i kraft fra 25. mai 2018. Regelverket gir folk kontroll over hvordan personopplysningene deres brukes, samtidig som det legger føringer for selskaper og andre organisasjoner om å være åpne om hvordan personopplysninger samles inn, behandles, lagres og brukes.

Hva er personopplysninger?

EU-kommisjonen definerer personopplysninger som «enhver opplysning som er relatert til et identifisert eller identifiserbart levende individ». Av denne grunn anses følgende som personopplysninger:

 • Et navn og etternavn
 • En hjemmeadresse
 • En e-postadresse
 • Et telefonnummer
 • Et ID-kortnummer
 • Stedsdata
 • En IP-adresse.
 • En informasjonskapsel-ID

1. Hvilke data vi samler inn og hvorfor?

Vanligvis bestemmer du mengden og typen opplysninger du deler med oss når du bruker vår «tjeneste». Men for å gi mer verdi til alle våre brukere, samler vi inn opplysninger om tjenestene du bruker og måten du bruker dem på. Dette kan blant annet være fra å finne ut hvilken mobilenhet du bruker for å optimalisere din «tjeneste»-opplevelse – eller til og med for å presentere annonser som du vil finne nyttige.

1.1. Informasjonen du gir oss

Du bestemmer hvilke opplysninger som deles med oss når du bruker vår «tjeneste». Det kan for eksempel være tilfeller der du ønsker en gratis prøveversjon og blir bedt om å oppgi navn, organisasjon, e-post og kommentarer. Vær klar over at det å oppgi falske opplysninger vil hindre oss i å levere «tjenesten» til deg.

1.1.1. Kontakt- og registreringsskjema
Skulle du velge å fylle ut personopplysninger, for eksempel i et kontaktskjema for å få tilgang til lukket innhold eller for å melde deg på arrangementer, blir disse lagret i vår egen database, med unntak av det som står beskrevet i «Våre tredjeparts databehandlere». Ved å oppgi personopplysninger gir du Wizkids A/S rett til å kontakte deg.

1.1.2. Chat, samtaler og SMS

Wizkids A/S benytter seg av Crowdio A/S («Crowdio»), en livechat-tjeneste for å administrere og respondere på chat-forespørsler fra besøkende på nettstedet vårt. Dette gjelder for følgende domener:

https://www.wizkids.dk
https://www.wizkids.se
https://www.wizkids.no
https://www.wizkids.co.uk

Alle chatter blir anonymisert inntil eksplisitt samtykke er innhentet fra den besøkende. Vi ser på Crowdio som en tredjeparts databehandler. Besøk Crowdios siste versjon av personvernretningslinjer i «Våre tredjeparts databehandlere» for å se hvordan personopplysninger behandles.

Telefonsamtaler og/eller tekstmeldinger blir ikke lagret i databaser eller på servere.

1.1.3 Nyhetsbrev på e-postSkulle du melde deg på vårt nyhetsbrev på e-post, vil e-postadressen, fornavn, etternavn samt produktinteressen du har oppgitt videresendes til MailChimp, som er vår e-postmarkedsføringstjeneste. Mens du er ansvarlig for opplysningene som gis til MailChimp, gir tjenestens innebygde sporingsfunksjoner oss tilleggsdata som vi bruker til å for eksempel sikre at du har mottatt og åpnet vårt siste nyhetsbrev.

Vi ser på Mailchimp som en tredjeparts databehandler. I «Våre tredjeparts databehandlere» finner du en link til deres nyeste personvernsretningslinjer.

I tillegg til MailChimp vil e-posten din også lagres i vår database og i vårt CRM-system. Dette gjøres for å få en noe mer verdifull forståelse av din reise som kundeemne, prospekt eller kunde.

Du kan når som helst fjerne din oppføring på e-postlisten via avmeldingslinken i et hvilket som helst nyhetsbrev eller ved å sende oss en e-post til info@wizkids.dk. Om du ber om fjerning via e-post, er det viktig at du oppgir e-postkontoen som ble brukt til å abonnere på e-postlisten.

1.2. Opplysninger vi innhenter fra bruk av «tjenesten»
Vi innhenter opplysninger om din bruk av «tjenesten» gjennom ulike sporings-, lagrings- og markedsføringsteknologier. Dette gir oss nødvendig informasjon for å:

 •  
 • gi deg en noe mer kundeorientert «tjeneste»
 • gi deg personlig tilpasset innhold
 • gi deg nyttige produktannonser
 • vise deg målrettede annonser basert på produktinteresser 

Dette gjøres på følgende måte:

1.2.1 Webanalyse

Bruken av webanalyse gjør det mulig for oss å automatisk motta opplysninger, for eksempel om din enhet, nettleser, operativsystem, lokalitet samt IP-adresse til eventuelle offentlige nettverk eller Internett-leverandør. Dessuten gir webanalyse oss atferds- og publikumsinformasjon, for eksempel om besøkte nettsteder, klikkede områder, demografi og interesser. Denne informasjonen er med på å gi oss en forståelse av vårt publikum og deres atferd, som vi så kan bruke til å forbedre «tjenesten». For eksempel ved å levere mer relevant innhold basert på geografisk lokalitet. Se «Våre tredjeparts databehandlere» for å finne ut hvordan webanalysen behandler dine personopplysninger og andre opplysninger.

1.2.2. Retningslinjer for informasjonskapsler
Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på din datamaskin eller mobilenhet. Informasjonskapsler er ikke apper og inneholder ikke virus eller ondsinnet kode. Mer informasjon finner du i våre retningslinjer for informasjonskapsler.

1.2.3 Sporing av besøkende på nettstedet

For å måle effekten av vår markedsføring bruker vi sporingsteknologier for å se våre kunders og ikke-kunders nettstedsbesøk. Dette gjøres utelukkende på organisasjonsbesøkende. Med andre ord verken sporer eller identifiserer vi nettstedsøktene til private besøkende.

Hvorfor sporer vi organisasjonsbesøkende?

 •  
 • For å måle effekten av våre markedsførings- og salgstiltak
 • For å prioritere innhold de besøkende på nettstedet synes er engasjerende
 • For å analysere produktinteressen til ulike besøkende
 • For å gi organisasjonsbesøkende personlig tilpasset innhold
 • For å få en bedre forståelse av våre kunder og ikke-kunder

Vær klar over at vi ikke sporer personen som utfører organisasjonens nettstedbesøk. Med andre ord vil den organisatoriske IP-adressen være synlig, men personen bak nettstedet forblir anonym. Du kan lese «Våre tredjeparts databehandlere» for å se hvordan organisasjonsdataene behandles.

1.2.4. Markedsføringstillatelse og annonsering

Wizkids vil ikke vise deg annonser eller markedsføringsinnhold uten forutgående samtykke – for eksempel ved å godta vår bruk av informasjonskapsler eller påmeldingsskjemaer.

Samtykket vil gjøre det mulig for oss å levere relevant innhold og annonser til besøkende over Internett. Det vil også hjelpe oss med å finne nye «lookalike»-målgrupper – det vil si et markedsføringspublikum med lignende kjennetegn og interesser som deg.

Med andre ord har vi aktivert annonseringsfunksjonene i sporings- og markedsføringsteknologiene våre for å:

 • annonsere for våre produkter og tjenester
 • skape lignende markedsføringsmålgrupper
 • vise deg annonser basert på produktinteresser
 • forbedre vår merkeverdi
 • holde besøkende engasjert og oppdatert med nye hendelser og nytt innhold

Vi ser på våre annonserings- og markedsføringsteknologier som tredjeparts databehandlere. Se avsnitt 2 for mer informasjon om hvordan våre tredjeparts partnere samler inn og behandler opplysningene.

2. Våre tredjeparts databehandlere

«Tjenesten» benytter seg av en rekke tredjeparter til å behandle personopplysninger på våre vegne. Til tross for at disse tredjepartene er nøye utvalgt, anbefaler vi deg på det sterkeste å lese personvernretningslinjene for hvert nettsted. Disse tredjepartene har tilgang til dine personopplysninger og blir brukt til å utføre behandlingsoppgaver på våre vegne. Selv om de er forpliktet til ikke å utlevere eller bruke dataene til andre formål, kan vi ikke garantere hvordan tredjepartene behandler og overfører dem. Av denne grunn påtar vi oss ikke noe ansvar og oppfordrer deg til å lese gjennom følgende personvernregler:

Google

Zoho

2checkout

Eventbrite

MailChimp

Facebook

Twitter

LinkedIn

Crowdio

Leadfeeder

3. Hvor lenge lagrer vi opplysningene dine?

Våre personvernsretningslinjer omhandler ikke databehandleravtalen (DPA) som er inngått mellom Wizkids A/S og kjøperen for følgende tjenester:

 • AppWriter
 • TxtAnalyser
 • EduLife
 • Wizkids Add-on package
 • Wizkids Chrome Management

For henvendelser som gjelder de nevnte tjenestene anbefaler vi deg å kontakte din kjøper (f.eks. skole eller kommune).

I samarbeid med våre tredjeparts partnere beholder vi dataene dine i den perioden som er nødvendig for å gi deg en best mulig «Tjeneste»-opplevelse.

4. Dine personvernrettigheter

I henhold til personvernloven har du følgende rettigheter:

Rett til innsyn – Du har rett til å be om å få utlevert en kopi av dine personopplysninger.

Rett til retting – Du har rett til å be oss om å rette personopplysninger du mener er feil. Du har også rett til å be oss om å fullføre opplysninger du mener er ufullstendig.

Rett til sletting – Du har rett til å be oss om å slette personopplysninger under visse omstendigheter.

Rett til å begrense behandling – Du har rett til å be oss om å begrense behandlingen av dine personopplysninger under visse omstendigheter.

Rett til å komme med innvendinger mot behandling – Du har rett til å komme med innvendinger mot behandling av dine personopplysninger under visse omstendigheter.

Rett til dataportabilitet – Du har rett til å be om at vi overfører dine personopplysninger til en annen organisasjon, eller til deg, under visse omstendigheter.

Du er ikke pålagt å betale noe som helst for å utøve dine rettigheter. Dersom du sender en forespørsel, har vi én måned på oss til å respondere.

Kontakt oss ved å bruke opplysningene på slutten av dette dokumentet dersom du ønsker å sende en forespørsel.

5. Datatap

Hvis det oppstår et datatap som kan påvirke kunden, vil kunden og interesserte parter bli varslet innen 72 timer etter at man har blitt gjort oppmerksom på det. Wizkids vil også sørge for at relevante myndigheter blir varslet.

6. Sikkerhet

Sikkerheten til dine personopplysninger er viktig for oss. Derfor har vi tatt i bruk ulike krypterings- og sikkerhetsteknologier, deriblant SSL og HTTPS.

Vær imidlertid klar over at ingen metoder for dataoverføring over Internett er 100 % sikker. Selv om vi streber etter å bruke den nyeste og sikreste teknologien for å beskytte dine personopplysninger, kan vi ikke garantere absolutt sikkerhet. Derimot kan vi garantere at vi vil varsle alle relevante parter innen 72 timer dersom personopplysninger har blitt kompromittert.

7. Barns personvern

Wizkids vil ikke kontakte noen under 13 år («Barn») direkte. Vi innhenter ikke bevisst personopplysninger fra barn under 13 år uten forutgående samtykke fra deres foreldre, foresatte eller skole. Dersom vi oppdager at vi har samlet inn personopplysninger fra barn under 13 år uten bekreftelse gjennom foreldrenes samtykke, vil vi iverksette tiltak for å fjerne slike opplysninger fra serverne våre.

8. Endringer i personvernretningslinjene

Fra tid til annen kan vi oppdatere våre personvernretningslinjer for å tilpasse oss de nyeste forskriftene og lovene. Som et resultat av dette anbefaler vi deg å gjennomgå disse personvernretningslinjene med jevne mellomrom for eventuelle endringer. I tilfeller med vesentlige endringer, vil vi varsle kundene våre.

9. Hvor lagrer vi opplysningene dine?

All kundefakturering og alle kontaktopplysninger lagrer vi i Amazon Web Services (AWS). Vi har inngått standard personvernbestemmelser med AWS for å sikre at vi overholder personvernforordningens regler for internasjonale overføringer. Dette er i samsvar med databeskyttelseskrav og personvernforordningen i forhold til overføring av data utenfor EU.

10. Hvor kan du kontakte oss?

Dersom du har spørsmål rundt disse personvernsretningslinjene, kan du kontakte oss ved å bruke følgende opplysninger:

Wizkids A/S
Roskildevej 8
2620 Albertslund
Denmark
MVA-nummer: 28706898
support@wizkids.dk