Eigerøy skole: Elevene opplever dypdelæring og tilpassning

Dette er et case med Eigerøy skole om hvordan elever og lærere bruker Chromebooks i undervisningen, og fordelene de opplever. Tidligere IKT-ansvarlig ved Eigerøy skole, Maria Wasmuth, forteller hvordan skolen bruker Chromebooks i hverdagen.

Alle elevene i 5. trinn ved Eigerøy skole har Chromebooks der de bruker egen Feideinnlogging for å få tilgang. Wasmuth forklarer hvordan skolen bruker flere Google funksjoner for å få en organisert og oversiktlig undervisningshverdag. Google Disk er en av disse, og her blir innhold som videoer, oppgaver og lekser lastet opp slik at alt er tilgjengelig for elevene uansett hvilken enhet de bruker.

Eigerøy skole bruker Google dokumenter, regneark, presentasjoner og skjema mest i undervisning, i tillegg til andre utvidelser som har blitt installert for elevene. Dette har passet perfekt for elevene under vanlig undervisning og fjernundervisning

Lærerene ved Eigerøy skole bruker delte disker som alle ansatte på trinnet har tilgang til. Slik har de mulighet til å samarbeide og ha tilgang til å redigere slik de ønsker selv. Diskene blir brukt som planlegging-og samarbeidsverktøy mellom lærerne.

Google Classroom gjør skolehverdagen oversiktlig og lettvint ved bruk av enkle læremetoder. Wasmuth forteller at når elevene får tildelt oppgaver og prosjekter bruker skolen Google Classroom, der ulike kurs blir opprettet for lærere og elever. Kursene kan ha forskjellige temaer som matematikk, norsk, naturfag, samfunnsfag, osv. I tillegg har lærere mulighet til å gi tilbakemeldinger og oppgaver via Google Classroom. De kan også få oversikt på hvem som har levert oppgaver og hvilket vedlegg som blir levert, det er enkelt for lærer å gå fra en innlevering til en annen i samme system.

Det som er veldig fint med Chromebooks er at undervisningen blir variert, noe er på papir og annet er digitalt ved Eigerøy skole. Elevene opplever dybdelæring og nivåtilpasning ved bruk av Chromebooks, og mange er tilfreds med å få raske tilbakemeldinger. I tillegg har hjemmeundervisning vært forenklet ved at skolen bruker Meet, Google Classroom, forklaringsvideoer, Meet skjermdeling, Kahoot, Jamboard osv. Under kan du se hele webinaret om Eigerøy skole sin bruk av Chromebooks i undervisning.

Se hele webinaret om Chromebooks med Maria Wasmuth.

Få med deg hvordan Chromebooks styrket Narvik kommune under nedstengelsen her.

Hvordan kan Wizkids hjelpe skolen din?

Ta kontakt med oss på info@wizkids.no for å vite mulighetene med Chromebooks. Skolen din kan få en kostnadsfri demonstrasjon.